Колектив ОШ „Вожд Карађорђе“, њени ученици и родитељи од оснивања па све до данашњих дана су се одазивали и свесрдно учествовали у многобројним акцијама које су биле од велике помоћи породицама. То су најчешће биле хуманитарне акције за помоћ болесној деци и деци са инвалидитетом. Готово сваке године бринули смо о деци из маргинализованих породица – најчешће су то биле породице ромске популације, прикупљали школски и хигијенски прибор, као и одећу и обућу..

У највећем броју случајева највећу помоћ пружамо деци оболелој од неке тешке болести. У оваквим акцијама учествoвали су  сви запослени у колективу, а велику захвалност дугујемо родитељима и њиховој деци.

Поводом обележавања значајних датума у школи су се реализовале  бројне хуманитарне акције приликом обележавања важнијих датума у школи ( Дечја недеља, Недеља толеранције, Недеља спорта, Свети Сава, Ускрс).

У школској 2017/18. години, велика солидарност свију нас огледала се прикупљањем новчаних средстава за помоћ деци која потичу из породица лошег материјалног стања, као и породици чије  дете је боловало од тешке болести.

Акцијама су се врло радо одазивала деца – ученици наше школе, њихови родитељи и запослени у школи.Сакупљена наставна средства уредно су уплаћивана на жиро рачун породице у предвиђеном року.

Са оваквим акцијама наставићемо и у будуће са жељом да учинимо срећне оне којима је та помоћ неопходна, а децу научимо како да одрастају у племените људе.

Овом приликом захваљујемо се свим људима добре воље који су учествовали и допринели да поједина деца из наше школе и окружења живе здравије, лепше и срећније.