Кабинет информатике

Да ли знате одакле су изашли државни првак Србије у Информатици, освајач Српске Информатичке Олимпијаде и чланови Информатичке репрезентације Србије на Јуниорској Балканској Информатичкој Олимпијади 2014, 2015 а који су освојили Бронзану медаљу ?

info1

info2

info3

Из овог информатичког кабинета. Кабинет Информатике и рачунарства у ОШ „Вожд Карађорђе” опремељен је најсавременијим рачунарима, мултимедијалним пројектором, флип чартом, лаптопом, мултифункциjским уређајем и сопственим брзим интернетом.
Модерна настава у основним школама је незамислива без ИНФОРМАТИКЕ и без образовног рачунарског софтвера, мултимедије, електронске комуникације, експертних система, наставне базе знања. Информатички кабинет има две целине у себи: једну коју чини дигитални кабинет са 30 радних станица, и другу коју чини 17 рачунара који се користе код практичних вежбања, извођења додатне наставе програмирања и веб дизајна.

Наставник Информатике и рачунарства Стевица Јанковић

Кабинет за грађанско васпитање

На први поглед Грађанско васпитање и није неки важан предмет – али деца га воле, науче многе важне животне ствари, а успут уживају у радионичарском начину учења.

1

На први поглед кабинет за Грађанско васпитање и није нека учионица – али да знате, то је наша идеална подстицајна средина за радионичарско учење!

Све у свему – ништа није као што изгледа на први поглед! Први поглед уме да превари!
Зато не верујте него проверите :) :)

Кабинет за техничко и информатичко образовање

Техничко и информатичко образовање је предмет који се изучава у 5, 6, 7. и 8. разреду основне школе по два часа недељно блок наставе.

У оквиру техничког и информатичког образовања, односно овог предмета, ученици се упознају са техничко-технолошким окружењем, стичу основе техничке и информатичке писмености, развијају техничко мишљење, развијају техничку културу, радне вештине, културу рада и схватају законитости природних и техничких наука.

Кроз овај предмет, у току четири године основне школе, ученици стичу основна техничко-технолошка знања, умења, вештине и оспособљавају се за њихову примену у учењу, раду и свакодневном животу. У нашој школи за извођење наставе из овог предмета користи се кабинет који је опремљен скромним наставним средствима али ипак довољно за извођење кабинетске наставе.

У оквиру овог предмета функционише и саобраћајна секција, која има за циљ проширивање знања и стицање опште културе из области саобраћаја као и повећање безбедности деце у саобраћају.

Наша школа има дугогодишњу традицију учествовања и организовања смотре Шта знаш о саобраћају која има и такмичарски карактер. Као један од иницијатора и покретача ове смотре нашег региона је наш колега Петковић Богдан, који нажалост није више са нама, и који је својим ентузијазмом и радом са децом више пута освајао прва места како екипно тако и појединачно на општинском и регионалном такмичењу а пет пута и пласман на републичко такмичење где су освајана запажена места.

На такмичењу из техничког и информатичког образовања постигнути су прилично добри резултати међу којима је и 4 пласмана на републичко такмичење у последњих неколико година како се такмичење организује.

Наставници техничког и информатичког образовања,

Ненад Милошевић и Слађана Димитријевић

Кабинет хемије

Кабинет хемије је пријатно место за стицање знања и истраживања из овог предмета. Кабинет се сасоји из две просторије: велике учионице и просторије у којој је смештено све што нама треба – наша мала лабораторија. Зидови учионице су украшени радовима ученика, на којима су приказани разни појмови и процеси који се дешавају у природи и лабораторији. У учионици се налази ТВ, флип-чарт, графоскоп, бела табла, а захваљујући нашем спонзору „Здравље актавис“ поседујемо и разна наставна средства која омогућавају учење кроз игру поипут апликационих модела, модела атома и др.

У нашој малој лабораторији се налази довољно лабораторијског посуђа и прибора, као и супстанци за извођење свих предвиђених огледа.

Бројни успеси на такмичењима доказују да ученици наше школе показују интересовање за овај предмет и са лакоћом га савладавају.

Наставник хемије, Биљана Здравковић

Кабинет физике

Да би настава физике била занимљивија ученицима неопходно је практиковати извођење што више експеримената на часовима. За то су потребни услови, опрема а пре свега место где би она била на једном месту. Постојање кабинета физике у нашој школи нам то омогућава и стално настојимо да га обогатимо новим наставним средствима. Кабинету је доступан бежични интернет, поседује пројектор и лаптоп тако да оне експерименте који се не могу извести могу се симулирати на рачунару или гледати научно популарни филмови и снимци огледа.

Наставник физике, Драган Стошић

Биолошки кабинет

Коришћење савремене технологије у настави омогућава креирање подстицајног окружења за  учење кроз повећање мотивације ученика. Поводом тога, унапредили смо кабинет биологије у дигиталну учионицу где се ученицима представљају дигитални образовни садржаји у циљу унапређивања процеса учења.У дигиталном биолошком кабинету одвија се настава биологије за ученике од петог до осмог разреда. Успешно раде еколошка секција и изборни предмет домаћинство.

Предметни наставник Сања Митровић Стевановић

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>