Онлајн „Исказивање интересовања за упис у основну школу“
Влада Републике Србије саопштила је да ће упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла ове године, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније.
Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од среде, 1. априла, бити у могућности да ступе у контакт са школом у коју желе да упишу своје дете преко нове услуге на интернету: „Исказивање интересовања за упис у основну школу“, на Порталу еУправа, као и телефонским путем.
Нову е-услугу заједнички су израдили тимови Кабинета председника Владе, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.
На овај начин, наша школа ће евидентирати заинтересованост родитеља за то да упишу дете а родитељи који ће користити ову електронску услугу биће обавештени о датуму уписа у основну школу чим он буде дефинисан.
Након дефинисања датума уписа у основну школу, на Порталу еУправа биће доступна услуга заказивања термина за упис и тестирање, која ће омогућити родитељима да једним одласком у школу заврше све процедуре око уписа детета и то без потребе доношења иједног документа, као и да обаве тестирање са психологом/педагогом.
Школа ће у унапређеној електронској услузи еУписа по службеној дужности прибавити податке из матичне књиге рођених, из евиденције пребивалишта и из здравственог информационог система о обављеном лекарском прегледу.
За све додатне информације пратите сајт и ФБ налоге школе, или контактирајте школског психолога Јасмину Гоцић на телефон 063/ 74 82 943
Желимо вам добро здравље !

Prvaci