„Књиге су најлепши и најсталнији пријатељи. Оне су најприхватљивији и најмудрији саветници и најстрпљивији учитељи“-Чарлс Елиот

Наша школа је најмлађа школа у граду, а са њом и наша библиотека, која се налази на првом спрату школе. Пространа, светла и пријатна представља праву оазу у којој ученици могу да задовоље своја интересовања из различитих области.

Прва књига уписана је 26. септембра 1995.године и тако је почела прича нашег малог царства испуњеног књигама. Књиге које нас воде у свет маште, књиге које ће вам показати путеве среће и пријатељства. Приче које ће вам навести сузу у оку, али веома често ће вратити осмех на ваше лице. Књижевни наслови нуде ученицима много нових идеја и искустава.

Данас књижни фонд, који је увећан најчешће куповином и поклоном у књигама, износи 5300 књига и дели се на ученички и наставнички. Већину публикација чини школска лектира, а поред ње има и дечје књижевности, енциклопедија, речника, ђачких уџбеника.

При школској библиотеци постоји и библиотечка секција чији чланови учествују у раду библиотеке као и у разним културно-уметничким манифестацијама.